Geniet van ieder seizoen!

Een kleurrijke of strakke tuin? Een groot gazon of juist meer sierbestrating? Een vijver aanleggen of de tuin toch met nieuw hekwerk voorzien? Er zijn duizenden mogelijkheden om een mooie en unieke tuin te creëren.

 

Hoveniersbedrijf Klaas Jansma legt tuinen naar wens van de klant aan. Klaas komt bij u thuis langs om uw ideeën, wensen en belangen door te nemen. Na dit gesprek en een wandeling door de tuin stelt Klaas een advies op, wat hij in een passende offerte verwerkt. Of u uw hele tuin, een deel van de tuin of enkel een border op de schop wilt nemen, alles is mogelijk.

Werkzaamheden:

Bomen planten

Bomen kunnen een tuin ontzettend veel dynamiek geven. Alleen is het wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met verscheidene facetten. Welke soort past in uw tuin? Waar kan deze het best geplaatst worden? Hoe hoog wordt de boom en hoever kunnen de takken en de wortels reiken? Behoudt u voldoende zon in de tuin? Hoe vaak moet de boom onderhouden worden?

Dit zijn diverse aandachtspunten waar Hoveniersbedrijf Klaas Jansma rekening mee houdt, alvorens een boom geplaatst wordt in de tuin.

Beplanting (her)plaatsen

Nieuwe beplanting kan een tuin een geheel andere dimensie geven. Denk hierbij aan een border met hoogteverschillen of een heg die in de winter groen blijft. Van planten met rode bessen in de winterperiode tot bladverkleuringen in de bladeren gedurende alle seizoenen. Klaas Jansma legt beplanting zo aan dat ieder seizoen zijn eigen charme heeft. Komt een bepaalde plant op een andere plek beter tot z’n recht? Dan kan deze worden verplaatst.

Gazon aanleggen

Is het gras aan de overkant altijd groener? Niet als het aan Klaas Jansma ligt! Hoveniersbedrijf Klaas Jansma zoekt grassoorten bij elkaar uit die ervoor zorgen dat uw nieuwe gazon een groene, frisse en volle uitstraling heeft. Wilt u geen onderhoud hebben aan uw gras, dan is kunstgras misschien iets voor u!

Schuttingen plaatsen

Wilt u een (handgemaakte) schutting laten plaatsen? Dan bent u bij Hoveniersbedrijf Klaas Jansma aan het juiste adres. Klaas Jansma staat u graag te woord om alle keuzemogelijkheden door te nemen. Deze schuttingen kunnen ook door Klaas in de verf of lak gezet worden.

Vlonders plaatsen

Wilt u aan uw vijver kunnen zitten? Dan is een vlonder misschien iets voor u. Hoveniersbedrijf Klaas Jansma bouwt diverse vlonders die passen bij uw wensen, vijver en tuin.

Waterpartijen aanleggen

Hoveniersbedrijf Klaas Jansma legt vijvers aan die uniek zijn van soort. Denk hierbij aan hoogteverschillen, maar ook aan watervallen en moerassen. Het plaatsen van waterplanten, rotsen en rotsplanten behoren ook tot de mogelijkheden. Vijvers kunnen geheel naar wens en smaak ingericht worden.

Grond bewerken

Soms is het nodig om de grond te verbeteren, zodat planten, bomen en gezonnen beter tot uiting komen. Denk bij grondbewerking aan het verwijderen van onkruid, beter reguleren van de vochthuishouding en het planten van een nieuw gazon, maar ook de grond van betere voeding voorzien zodat de planten optimaal kunnen groeien.

Bestrating (her)plaatsen

Staan er een aantal tegels scheef? Of wilt u een nieuwe bestrating laten aanleggen? Dan is dat bij Hoveniersbedrijf Klaas Jansma mogelijk.

Roodachtige klinkers, maar ook natuurstenen tegels of juist houtsnippers of grind, er is veel mogelijk om de paden in uw tuin of oprit een mooie aanblik te laten geven op huis en tuin. Klaas Jansma houdt ook rekening met zaken als afwatering, zodat u veilig over uw bestrating kunt rijden of wandelen.

Met hoge druk reinigen

Heeft u vieze tegels of groene houten vlonders? Dan kunt u deze een boost laten geven met behulp van een hogedrukreiniger. Hoveniersbedrijf Klaas Jansma zorgt ervoor dat uw tegels of houtwerk er weer uitzien als nieuw.

Houtwerken plaatsen

Wilt u een blokhut of schuur met afdak in uw tuin laten bouwen? En heeft u de wens dat deze, maar ook andere houtwerken zoals schuttingen geschilderd worden? Dan kan Hoveniersbedrijf Klaas Jansma dit voor u regelen. Houtwerken als blokhutten, schuren en zelfs vogelhuisjes worden geheel naar wens samengesteld en geschilderd.

Bloembakken inrichten

Wilt u uw tuin, balkon of dakterras meer laten opfleuren? Dan kan dit door bloembakken te laten plaatsen en/of laten opvullen met kleurrijke bloemen en planten.

Waterornamenten plaatsen

Wilt u een uniek waterornament in uw tuin hebben? Neem dan contact op met Hoveniersbedrijf Klaas Jansma. Er zijn veel mogelijkheden om uw tuin een extra touch te geven!

“Ik vind het fantastisch om meer dynamiek in de tuin te brengen.”

IMG_2228

“Elke tuin is anders, elke tuin is uniek. Graag draag ik mijn steentje bij om uw tuin een extra dimensie te geven. Een tuin waar u uw ontspanning en plezier in kunt vinden.”

Contact opnemen